Zašto treba posjetiti Crnu Goru
Kategorija: Rent a car
3899 0
Zašto treba posjetiti Crnu Goru

Lonely planet koji se ubraja u jedan od najpoznatijih turističkih vodiča rangirao je Crnu Goru kao drugu na listi TOP 10 najpoželjnijih turističkih destinacija koje treba posjetiti.

Taj mali prostor od nekih 14 000 km², koji možete obići skoro za jedan dan, obiluje nevjerovatnom prirodnom ljepotom, a posebno se ističe ekološka očuvanost tog prostora i „divlja ljepota“.

Za sat vremena posle kupanja i uživanja na predivnim plažama možete otići na planinu, na koju ćete tokom maja najvjerovatnije zateći snijeg. Šta drugo poželjeti za samo jedan dan?!

Crna Gora turistima nudi, kroz različite vidove turizma, nezaboravan provod tokom cijele godine. 

Nacionalni parkovi Crne Gore, posebno Durmitor za ljubitelje avanturističkog i nekarbonskog turizma predstavlja nezaboravno iskustvo, a rijeka Tara koja prolazi parkom uvrštena je u svjetske ekološke rezervate biosfere.

Boko-kotorski zaliv koji se ubraja u jedan od najljepših zaliva Evrope krije manja naselja sa dugom i značajnom istorijom. U njemu je smješten i Kotor koji je dio UNESCO kulturne baštine, a ljepota starog grada nikog ne ostavlja ravnodušnim.

U zalivu se nalazi Tivat, rastuća elitna turistička destinacija, posebno za jahting turizam. Za njega je slavna Sofia Loren rekla kako je Tivat jedna od najdražih bajki njenog djetinjstva.

Na samo 30 minuta se nalazi Budva koju sa pravom upoređuju sa Monakom.  Na samom jugu Crne Gore nalazi se Ulcinj sa jednom od najdužih pješčanih plaža u Evropi, dužine 13 km, sa koje možete posmatrati najljepši zalazak sunca.

Dobra avio povezanost omogućava da veliki broj turista posjeti ovu malu, a istovremeno sa aspekta turizma atraktivnu i veliku Crnu Goru. 
 

CARS4RENT

Drive safe

Facebook